Veterinärvård för hundar

Vi älskar hundar i alla dess former! Du och din hund är välkomna till vår trevliga klinik med butik. Vad kan vi hjälp er med?

Din hund kommer älska vår klinik!

Varför din hund kan känna sig trygg hos oss

På Onsalaveterinären hittar du och din hund en lugn och hemtrevlig miljö. Vår butik och väntrum ger ett avslappnat intryck och du får gärna ta en kaffe medans ni väntar. Vår veterinär specialiserar på djur med personlighet som är lite blyga eller lätt stressade. Anna-Karin är även intresserad av hudproblem och av den äldre hunden.

  • Din hund får samma veterinär varje gång
  • Både du och din hund får den tid ni behöver
  • Vi har en lugn och trygg miljö
  • Ni får en egen vänthörna för bara hundar – ta gärna en kaffe medan ni väntar
Boka ett besök
april 2024
mån tis ons tor fre
12345
89101112
1516171819
2223242526
2930123

Se oss på kliniken

Vårt bildgalleri

Dag öppettider
Måndag 10:00  -17:00
Tisdag 10:00  -17:00
Onsdag 10:00  -17:00
Torsdag 10:00  -17:00
Fredag 10:00  -17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt

Information

Bra att veta

Var lugn. Vår klinik är en liten familjär klinik. Vi har inte några vita rockar, eller typiska sjukhus kläder av den enkla anledningen att många djur förknippar detta med tidigare veterinärbesök då de varit sjuka eller haft ont.

Vår filosofi är att det skall vara roligt att gå till veterinären vi vill därför att ni kommer till oss på besök flera gånger om året för att vänja er hund vid våra lokaler. Kom in och köp lite hundgodis eller foder eller kom bara in och prata och ta en kaffe. Om du har en valp är det viktigt att vänja valpen vid nya miljöer på ett lugnt vis. Kom gärna in med valpen för att vänja den innan ni kommer på vaccination (vi älskar valpar & tar gärna varje chans att få sno några klappar)

Ditt djur får ett medel så det skall vakna upp efter den har fått lugnande eller blivit sövd. Men ibland kan man ändå vara lite trött efter detta. Vissa djur kan vara lite ostadiga på tassarna den dagen. Vissa djur kan bli lite nervösa då de känner att de inte har 100% kontroll över kroppen. Sitt ner med dem i en lugn vår (eventuellt ett eget rum) klappa dem och prata med dem lugnande.

Kontrollera att operationssår får vara ifred så att ditt djur inte slickar på det. Om ditt djur opererats behövs ofta en krage för att de inte skall slicka på såret, som då kan gå upp eller bli infekterat.

En liten rodnad runt såret är naturligt då det läker. Det kan även komma lite sårvätska ifrån såret men om det blir mycket svullet eller rinner mycket från såret ta kontakt med veterinär.

Glöm inte att ta läkemedel som vi skrivit recept på eller lämnat med. Efter operation behövs ibland smärtlindring eller inflammationshämmande för att din katt eller hund inte skall känna obehag. Dessa läkemedel skall tas tillsammans med mat för att var skonsammare mot magen. Om du har svårt att få i din hund tabletter så finns det i flytande form som kan passa bättre. Hör med oss om du undrar över något.

Efter en operation och då djuret har kommit hem så kan man behöva extra smaskig mat och lite övertalning till att komma igång att äta. Fråga oss på kliniken vi har massor av mat och kan säkert hitta något för din katt eller hund.

Ja visst går det fint. Anna-Karin tar även emot nya hundar på sin klinik.