Anna-Karin Landgren

Anna-Karin Landgren

Smådjursveterinär

+46-300-60320
anna-karin@onsalaveterinaren.se

Engagerad smådjursveterinär som värnar lite extra för de äldre djuren.

Om oss

Vår veterinär Anna-Karin Andersson Landgren hjälper dig och ditt djur. Drömmen om att ha en egen veterinärklinik kom då hon arbetade extra under studenttiden på Veterinärhögskolans djursjukhus. Hon visste att hon på något vis ville att hjälpa djur och djurägare i deras hemmiljö. Efter Veterinärhögskolan arbetade Anna-Karin på en klinik som specialiserade på hudproblem och sedan även en kort tid på Malmö Djursjukhus. Efter detta bestämde Anna-Karin sig för att det var dax att öppna en egen veterinärklinik för att där arbeta kunna fokusera mer på djuren och deras djurägare och utforma varje besök efter deras behov.  I cirka 9 år har hon arbetat som hemresande smådjursveterinär med familjeföretaget Hemveterinären i Malmö och Skåne. 2016 flyttade Anna-Karin med familj till Onsala för att starta upp sin verksamhet där.  Anna-Karin har med åren blivit speciellt intresserad av de djuren som inte kunde ta sig till veterinär av olika anledningar. Djur som inte tyckte om veterinärkliniker eller veterinärer. Om dessa djur brukar hon säga att de bara är missförstådda, om man ger dem den tid och lugn de behöver så är de underbara ofta mycket sociala individer. Det är inte konstigt att djur kan bli stressade av vissa situationer så som besök på veterinärkliniken. Därför gör Anna-Karin både vid speciella tillfällen fortfarande hembesök och erbjuder besök på sin hemtrevliga, lugna klinik.

På Onsalaveterinärens klinik vill vi att alla skall känna sig välkomna och känna sig trygga. Kliniken är inredd för att ge en rogivande känsla med 2 olika vänthörnor en för hundar och en för katter. Vi har lugnande doftferomoner för att djuren skall känna sig extra trygga och vi jobbar ständigt för att förbättra kliniken till det bättre. Just nu tittar vi på vilken avslappnande musik som vi vill kunna erbjuda i väntrum och undersökningsrum. Övriga intresseområden är bland annat hormon & njursjukdomar hos katt och hund samt sjukdomar hos de äldre djuren. På Onsalaveterinären är vi glada att få förtroendet att få vara veterinär för katter och hundar ifrån Onsala. Då det endast är cirka 10 minuters bilfärd ifrån Kungsbacka har vi många kunder som gärna reser vägen ut till Onsala för att  få hjälp på en trygg och lugn veterinärklink.

Anna-Karin har skrivit ett flertal artiklar för olika tidningar däribland en artikelserie om den äldre katten samt den stressade katten i tidningen Kattliv och en artikel om separationsrädslor hos hund i expressen. Anna-Karin har även suttit med i en europeisk expertgrupp på kronisk njursvikt hos katt. Att sprida information om dessa intresseområden ligger Anna-Karin varmt om hjärtat, vilket har resulterat i ett antal föreläsningar för kattägare och veterinärer. Under 2012 och 2013 höll Anna-Karin en serie föreläsningar runt om i hela Sverige för veterinärer om just kronisk njursvikt hos katt.

För att kunna ge bästa vård så ligger fortutbildning Anna-Karin varmt om hjärtat. Anna-Karin är medlem i ISFM, de internationella kattveterinärernas intresseorganistaion och åker årligen på deras internationella veterinärkongresser som varje år har ett specifikt fokusområde som är viktig för kattveterinärer världen över. Anna-Karin åker även om möjlighet ges på svenska fortutbildningar om bland hudproblem hos hund och katt samt kurser av Jamaren som är den svenska intresseföreningen för kattveterinärer.

Anna-Karin har själv haft flera hundar och katter. Hennes sista djur var katten Rutan som dessvärre gick bort sommaren 2015 i njursjukdom. Rutan kommer alltid finnas hennes minne hon var en underbar skogkattblandning med förkärlek för bus.

På fritiden är Anna-Karin djurskyddsengagerad. Hon startade en välgörenhetsklinik på Malmö Stadsmission; Hemlösas djurs mottagning. Här kan hemlösa och före detta hemlösa som har djur få komma och få foder, vissa vårdartiklar och några gånger om året har Anna-Karin och andra frivilliga en veterinärklinik där. Det är ett sätt att ge tillbaka till både djur och människor med sin kunskap.

Meritförteckning

Årtal Merit
2017 – Onsalaveterinären AB
Veterinär och grundare
2009 – Veterinarbutiken.se
Veterinär och e-handlare
2007-2017 Hemveterinären i Malmö/Göteborg
Veterinär och grundare
2012-2013 Semintra Round table group- Europeisk veterinärgrupp om kronisk njursvikt hos katt
2007-

 Hemlösas djurs mottagning- välgörenhetsklinik på Malmö Stadsmission

Veterinär & grundare

1998-2004 Statens Lantbruksuniversitet (SLU), Uppsala
Veterinär

Specialintressen

Då våra djur blir äldre blir vissa sjukdomar vanligare hos djuren, så som artros, njursvikt, diabetes, hypertyreos/hypotyreos och inte minst högt blodtryck. Många av sjukdomstecknen för olika ålderssjukdomar är även milda och diffusa, vilket gör det extra svårt för djurägaren att upptäcka sjukdomar i tid. Onsalaveterinären erbjuder därför seniorkontroller för hundar och katter. Vi har även många produkter som ökar livskvalitén för den äldre katten och hunden så som olika foder och kosttillskott. Vi jobbar ständigt med att ta hem nya produkter som kan hjälpa djuren. Vi är ibland först i Sverige med att ta in nya produkter som hjälper oss att hjälpa.

Vår veterinär har ett specialintresse för de blyga djuren samt djur med personlighet.  En lugn och trygg miljö på kliniken gör att många djur som har svårt att komma till nya miljöer eller till större djurkliniker, ändå kan besöka Onsalaveterinären. Vi jobbar hela tiden med att förbättra kliniken så att era djur skall känna sig trygga. Vi har  2 trevliga vänthörnor; en för hundar och en för katter. I vårt undersökningsrum har vi lugnande doftfreomoner samt katthyllor som din katt kan upptäcka. Anna-Karin skriver även många artiklar om stress & olika beteendeproblem. Du hittar några under Tips & nyheter